Svar til: Projekt Drivhus

Raspberry Pi Webshop Fora Projekter Projekt Drivhus Svar til: Projekt Drivhus

#13066
ACaalborg
Medlem

Ja, det var blot for at synliggøre at der kommer en fase 2p ud til selve drivhuset – så der er kræfter nok at arbejde med 🙂

Jeg har ikke rigtig kunne finde så meget information omkring motorer. Der er mange, rigtig fine at vælge mellem – men der står intetsted hvad de kan klare af last? Altså, et trævindue med 4mm glas, vejer vel ca 10kg (har ikke afprøvet) – der skal relativt meget moment til at tvinge det op? Derfor tænkte jeg en motor pr. vindue.
Men, det er muligt at koble 4 vinduer samme og åbne simultant. Det ville bare kræve en installation i huset, der forbinder alle vinduer med løftestænger.
Jeg tror jeg starter med at få målt temperatur, tændt for vand og lign først – og så tager jeg hjernegymnastikken om tagvinduer lidt senere 🙂

Ventilen du anfører ser god ud. Jeg har fundet nogle – men mange af dem 5V, og de står til at “kunne styre forsyningen af en kaffemaskine”. Det gav mig ikke indtryk af om det kunne arbejde med vandværkstryk. Jeg kan ikke gennemskue konsekvensen af 12V istedet for 5V, men jeg tænker det kommer, når der skal laves diagram 🙂 (Findes der i øvrigt et stykke opensource software til design af diagrammer?)

Termostaten havde jeg godt set – og netop bare valgt den med 1m ledning, da jeg alligevel skal have trukket flere længder.

Jeg vil tro tiden er inde til at sammensætte lidt dele – at skitsere. Jeg tror jeg er nødt til at inddele projektet i et par faser, for ikke at fare vild.
Men tak for sparringen – mon ikke der dukker flere spørgsmål op løbende 🙂