Igang med Debian

Raspberry Pi Webshop Fora Operativsystemer (OS) Igang med Debian

Viser 2 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #434
   shh
   Medlem

   Hej.

   Jeg påtænker at bygge en arcade maskine med pi’en. Jeg har læst lidt hist og her og det lyder som om Debian “Sqeeze” er det OS man skal smide på den. Min tanke er at bruge MAME. Det skal lige siges at min Pi ikke har ramt min postkasse endnu desværre.
   Jeg har haft ubuntu installeret en gang men er ellers ikke den store haj til Linux. Det tænkte jeg at vente tiden kunne ændre på.
   Kan I anbefale noget litteratur jeg kan læse for at hæve mine Linux skills? Eller er det bare at smide Debian på en bærbar og så gå i gang?
   Kan pilleri med Ubuntu hjælpe på forståelsen af Debian? (De skulle efter sigende være rimelig ens ?!?)
   Jeg har lidt erfaring med Python så det håber jeg også hjælper.
   Lige nu går tiden med at researche lidt omkring hvordan jeg skal bygge mine joystick osv.

   /shh

  • #521
   JKN
   Keymaster

   Hejsa!

   Det lyder rigtig fedt med arcade maskinen, mindes også at have set idéen på deres eget site på et tidspunkt :-) Jeg vil super gerne følge projektet, hvis du får tid til at ligge lidt billeder/tekst op omkring det – hvis du lyster, kan jeg også skrive en artikel til forsiden herpå.

   Med hensyn til linux systemer, sad jeg selv med samme følelse, da raspberry pi blev annonceret. Jeg gjorde netop, hvad du selv er inde på: Smed et linux system på en bærbar. For at du er forberedt vil jeg have lov at sige, at det er super frustrerende i starten! Især når man er vant til at det fungerer ret nemt på windows-systemerne. Dog kan du sagtens få en god forståelse ved at få den bootet op og prøvet tingene af – evt. del harddisken op i 2 partitioner og så hav windows på den ene.

   Du har ret i, at Debian og Ubuntu er rimelig ens. Som de selv skriver det: “Debian is ‘the rock upon which Ubuntu is built’.” Men hvis du vil lære arkitekturen i systemet at kende, er det bestemt at foretrække at bruge fx Debian frem for Ubuntu (Ubuntu er mere klar til direkte brug, hvis man kan sige det sådan). Efter min erfaring er noget af det vigtigste at få styr på sin kommandoprompt. Derudover kan jeg anbefale http://www.debianguiden.dk/. Jeg har ikke umiddelbart kendskab til bøger/andre sider, men jeg bruger personligt altid en hurtig google søgning, når jeg har et problem.

   Held og lykke med projektet! :-)

  • #3504

   nu er tråden godt nok gammel, men hvis andre har samme lyster:
   jeg ser fidusen omvendt!
   smid debian på hindbærtærten, leg og øv dig, og når du er fortrolig, kan du lægge den på din bærbare 🙂
   fidusener,at det er meget lettere at gemme forskellige versioner af sine eksperimenter, i form af at kopiere sdkortet til en fil.

   //finn

Viser 2 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.