Downloads

For at klargøre dit SD-kort til Raspberry Pi skal du:

1. Formater dit SD-kort med det officielle formatting tool.
2. Download og udpak NOOBS zip filen til SD-kortet.

Download NOOBS her:

Torrent: NOOBS.torrent
Direkte download: NOOBS.zip

Førstegangsbrugere

Vi anbefaler at førstegangsbrugere af Raspberry Pi starter med at downloade det der hedder “New Out of Box Software (NOOBS)” til SD-kortet. Ved første boot bliver du præsenteret for en række operativsystemer til Raspberry Pi, herunder Raspbian, Pidora og to udgaver af XBMC. Når du har installeret et af disse, kan du gå tilbage til NOOBS-interfacet ved at holde shift nede under boot. Her kan du nu vælge at skifte til et andet operativsystem eller overskrive et fx skadet SD-kort med en frisk installering af det allerede valgte operativsystem.

Som standard vil NOOBS sende sit output over HDMI til din skærms foretrukne opløsning, selv hvis der ikke er sat en HDMI-skærm til. Hvis du ikke ser noget output på din HDMI-skærm eller fx bruger composite udgang, skal du trykke 1, 2, 3 eller 4 på keyboardet for at vælge henholdsvis HDMI prefered mode, HDMI safe mode, composite PAL mode eller composite NTSC mode.

De fulde instruktioner kan findes i Raspberry Pi quick start guide, men helt kort skal du:

1. Formater dit SD-kort med det officielle formatting tool.
2. Download og udpak NOOBS zip filen til SD-kortet.

Download NOOBS her:

Torrent: NOOBS.torrent
Direkte download: NOOBS.zip

Linux distributioner

Denne sektion er til mere erfarne brugere. Listen udvides jævnligt. Nedenfor finder du eksempelvis de forskellige Linux-distributioner, som er klar til at blive flashed til SD-kortet, som Raspberry Pi vil starte op fra. Der er både direkte HTTP download men også mulighed for at hente de forskellige Raspberry Pi downloads via torrent.

For at flashe SD-kortet med nedenstående image-filer, skal den først udpakkes og derefter skrives til et SD-kort ved hjælp af et program. Hvis du bruger linux, gøres det ved hjælp af UNIX tool dd, mens Windows-brugere kan bruge Win32DiskImager.

Der tages ingen credit for nedenstående downloads.

Raspbian “wheezy”
Dette er det anbefalede styresystem fra Raspberry Pi fonden, og det indeholder alt, hvad du behøver for at starte. Systemet er baseret på Debian og optimeret til Raspberry Pi.
Torrent: wheezy-raspbian.zip.torrent
Direkte download: wheezy-raspbian.zip
Standard login: Brugernavn: pi Kode: raspberry

Arch Linux ARM
Dette system er baseret på Arch Linux, som går efter simpelhed samt fuld kontrol til brugeren. Denne distribution er dog muligvis ikke egnet til begyndere.
Torrent: archlinux-hf.img.zip.torrent
Direkte download: archlinux-hf.img.zip
Standard login: Brugernavn: root Kode: root

RISC OS
RISC OS er et styresystem designet i Cambridge, England af Acorn. Først udgivet i 1987, kan dens oprindelse spores tilbage til det oprindelige hold, der udviklede ARM mikroprocessor. RISC OS ejes af Castle Technology Ltd og vedligeholdes af RISC OS Open Ltd. Denne version er stillet til rådighed gratis til Raspberry Pi-brugere.
Torrent: riscos-RC11.zip.torrent
Direkte download: riscos-RC11.zip

Mediecenter distributioner

OSMC
OSMC er det tidligere Raspbmc. En minimal Linux-distribution baseret på Debian, der bringer XBMC til din Raspberry Pi.
Download: https://osmc.tv/download/images/
Standard login: Brugernavn: pi Kode: raspberry 

OpenELEC
OpenELEC er et integreret styresystem bygget specielt til at køre XBMC, open source underholdning mediecenter. Det er ikke direkte tilpasset Raspberry Pi men er derimod lavet bredt til mange enheder på Linux.
Linux: Læs her
Windows: Læs her
Standard login: Brugernavn: root Kode: openelec

RaspyFi
RaspyFi er udviklet til afspilning af musik.
Image: Download her
Hjælp til install: Tjek her