Om

RaspberryPi.dk er Danmarks førende Raspberry Pi side. Siden har tre overordnede formål:

  • Raspberry Pi webshop med salg af Raspberry Pi og tilbehør
  • Fællesskab / community med artikler, guides, downloads og forum
  • Videreføre Raspberry Pi ånden og beskrive konceptet på dansk

Disse tre blokke kan du læse mere om nedenfor.

RaspberryPi.dk er ejet og drevet 100% af virksomheden Jkollerup.dk ApS (CVR: 43327615). Raspberry Pi er et varemærke tilhørende Raspberry Pi Foundation, og RaspberryPi.dk er ikke associeret med Raspberry Pi Foundation på nogen måde.

Om

RaspberryPi.dk blev i oktober, 2012 udvidet med egen tilhørende danske Raspberry Pi webshop. Her skal der være mulighed for danskere at bestille Raspberry Pi mini-computeren billigt og hurtigt, mens der samtidig er mulighed for at bestille et stort udvalg af tilbehør klar til computeren. Webshop lageret findes i Aalborg.

RaspberryPi.dk er officiel dansk Raspberry Pi forhandler. Produkterne i butikken udbydes både til private, institutioner og danske virksomheder.

Shoppen udvides jævnligt med nye produkter. Handelsbetingelser findes her.

Se vores anmeldelser på Trustpilot.

Webshoppen er drevet af:
Jkollerup.dk ApS
Aalborg
CVR: 43327615

Der kan betales med følgende kort i webshoppen:
  • VISA/Dankort, Dankort og eDankort
  • VISA / VISA Electron
  • MasterCard
  • MobilePay
  • EAN Betaling
 
Gennem RaspberryPi.dk og nyhederne herpå skal det være muligt at være fuldt ud opdateret omkring Raspberry Pi. Der lægges desuden fokus på, at det skal være muligt for alle at skrive og deltage i en debat omkring mini-computeren. Hvad enten det er programmøren, læreren eller eleven, skal de alle have glæde af sitet og dets funktioner.

Det er også tiltænkt at siden skal rumme danske guides omkring Raspberry Pi projekter.

Dette danske Raspberry Pi fællesskab er skabt for at have et mødested for entusiaster, der har lyst til at holde sig opdateret på linux mini-computeren og diskutere alt mellem himmel og jord, der har tilknytning til Raspberry Pi. Nyhederne holder dig fuldt opdateret på det seneste nye omkring fx udviklingen og salget af Raspberry Pi. Der er store muligheder for udvidelser af dette Raspberry Pi fællesskab, hvor alle altså er velkomne.
Raspberry Pi Fonden er en britisk registreret velgørenhedsorganisation, der eksisterer for at fremme studiet af datalogi og relaterede emner, især på skoleniveau, og gøre det sjovt at lære programmering.

De har udviklet, produceret og distribueret en superbillig mini-computer til brug i undervisningen i programmering af computere for børn. De forventer desuden, at computeren giver mange andre muligheder, både i den udviklede samt den udviklende verden.

Produktet, Raspberry Pi, er på størrelse med et kreditkort og er designet til at sætte til et TV med HDMI eller kombineres med en touchscreen til en lavpris-tablet. Med den billige pris er computeren tilgængelig for alle familier, også dem som nødvendigvis ikke er velhavende.

Tankerne bag fonden er desuden uddybet i følgende nyhed: Intro-video omkring Raspberry Pi-fonden.

Tre år efter de første tanker omkring raspberry pi computeren er de gået i masseproduktion gennem licenseret produktion gennem element 14/Premier Farnell og RS Elektronik - men ifølge dem selv er dette blot begyndelsen!

Fonden og computeren har fået enorm interesse, støtte og hjælp fra uddannelsessektoren, og desuden har de modtaget stor interesse fra organisationer og folk langt væk fra deres oprindelige mål med mini-computeren. Udviklingslandene er interesseret i Raspberry Pi som produktivitetsenheder i områder, der simpelthen ikke har råd til at køre en traditionel stationær PC, hospitaler og museer har vist interesse for at undersøge brug af Raspberry Pi til at køre skærmenheder. Forældre til svært handicappede børn har kontaktet dem om applikationer til overvågning og tilgængelighed, og de skønner, at der er omkring en million mennesker med varme loddekolber, som ønsker at lave en robot med linux-computeren.

Målet er at se billige, tilgængelige, programmerbare computere overalt, og de tilskynder aktivt andre virksomheder til at klone, hvad de laver. De ønsker at bryde problemet, hvor familier ikke kan bruge internettet uden at bruge hundredvis af kroner på en pc.

Fondens egen hjemmeside findes på www.raspberrypi.org.
Vi sælger til hele europa.
Leveringstid: 2-5 hverdage

Jeg, Jeppe Kollerup, er uddannet ingeniør i Elektronik og IT ved Aalborg Universitet, 2016. Behovet for sitet opstod, da jeg selv begyndte at interessere mig for Raspberry Pi samt mulighederne. Der fandtes kun internationale sites omhandlende den fantastiske mini-computer. Dette lagde grund for et dansk site i november, 2011.

Vi tager gerne imod ris/ros, hvilket kan sendes direkte gennem kontaktformularen.