Intro-video omkring Raspberry Pi-fonden

Udgivet i Skriv en kommentar

Som et led i opsamlingen af allerede annoncerede informationer, gives der i denne nyhed et resume af nedenstående introduktions-video omkring Raspberry Pi-fonden, som desuden er forklaret på siden Om Raspberry Pi.

Han fremviser i videoen en prototype af Raspberry Pi-computeren, som han kort definerer som en computer på et usb-stik. Meningen er, at det skal være muligt at sætte den til en skærm/et TV gennem et HDMI-stik, mens man i den anden ende skal kunne sætte sit USB-keyboard eller sågar en USB-hub med mulighed for flere USB-porte. Herefter ligger det frit for at anvende den som en almindelig computer, men fokus ligger på, at det skal være muligt at lære at programmere på denne simple, billige computer.

Der opstår nemlig et problem ifølge fonden, i og med der er så langt i mellem børnenes ideer og tanker omkring et kreativt projekt og så rent faktisk udføre projektet. De mener, at der mangler programmeringsevner for at kunne udføre disse kreative ideer.

Ved at gøre computeren så billig at enhver kan eje den, eller sågar kan gives gratis ud til børnene gennem fonde, bliver der automatisk et enormt antal af børn, der har mulighed for at lære programmering. De kan så lære at lave små scripts, køre websites og lignende. Problemet er nemlig, at de mere velhavende børn har adgang til en computer og mobiltelefon hjemme, mens der er en stor del, der ikke har råd til disse produkter.

Børnene i England bliver undervist i faget ICT, Information and Communications Technology. Ifølge Eben, stifteren af Raspberry Pi, svarer dette fag til hvad der for ham hed maskinskrivning. Dog er det ikke helt negativt, da børnene lærer at skrive breve, lave powerpoint-shows og lignende, men dette er helt andre evner end programmering kræver.

Ved at køre datalogi ind i skolerne, har Raspberry Pi en tanke om, at ansøgningerne til datalogi på universiteterne vil stige drastisk. De vil gøre det sjovt og tilgængeligt (billigt) for børnene at lære programmering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *