Siden Raspberry Pi blev lanceret, er der blevet understøttet overclocking og overvolting af Raspberry Pi ved at redigere config.txt. Overvolting giver mere overclocking headroom, men til gengæld ryger garantien pga. en bekymring omkring levetiden. Fonden har gjort et stort arbejde for at forstå konsekvenserne af overvolting mht. levetiden. Derfor er de nu istand til at tilbyde “turbo mode”, der dynamisk muliggør overclock og overvolting under kontrol af en CPUFreq driver, uden at det påvirker garantien. Turboen anvendes kun når nødvendigt og begrænses, når maskinen når en temperatur på 85 ° C.
Du kan nu vælge fra en af fem overclock indstillinger i raspi-config, den højeste som kører ARM på 1GHz. Niveauet af stabil overclock du kan opnå afhænger af din specifikke Pi og på kvaliteten af din strømforsyning. Der foreslåes at benytte Quake 3 som en god stress test for at kontrollere, om et bestemt niveau er helt stabilt. Hvis du vælger en for høj overclock, kan din Pi ikke starte op, i hvilket tilfælde du skal holde shift-tasten nede under opstart. Det vil deaktivere overclock for at boote, så du kan vælge et lavere niveau.
>>> Raspberry Pi kan bestilles i vores webshop her på siden <<<
Hvad betyder dette? Sammenligner man de 1 GHz turbo aktiveret mod de 700MHz, rapporteres der 52% hurtigere på integers (heltal), 64% hurtigere på floating point (decimaltal) og 55% hurtigere på hukommelse. Mere information omkring benchmarks findes på fondens egen side.
Udover de ovennævnte muligheder, er der desuden nedesntående ændringer til den nye firmware.
Temperatur og frekvens widgets
Du kan aktivere en kernetemperatur widget til LXDE proceslinjen for at se, hvor tæt på 85 ° C din Raspberry Pi er og en CPUFreq widget, der vil vise den aktuelle ARM frekvens, når du svæver over det. Mere om dette kan læses her (engelsk).
USB interrupt rate reduction
Der er nu aktiveret “FIQ Fix” i USB-driveren, hvilket reducerer USB interrupt rate, hvilket forbedre generel præstation med omkring 10%.
Wi-Fi er nu understøttet med det samme
Hvis din WiFi-driver understøttes af standard linux eller er baseret på den populære RTL8188CUS chipset, så bør Wi-Fi virke uden videre. Start op med en Wi-Fi dongle tilsluttet (en strømforsynet dongle anbefales), kør startx og vælg “WiFi Config”. Du kan søge efter trådløse netværk og indtaste din trådløse adgangskode og oprette forbindelse fra GUI. Intet behov for at installere yderligere pakker eller scripts.
Forbedret analog lyd
Analog lydkvalitet er blevet forbedret.
Ekstra software installeret som standard
SmartSim og PenguinsPuzzle er præ-installeret.
Hvis du bruger et ældre wheezy billede, kan du opgradere: “sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade” og vil få næsten alle disse forbedringer.
Det nye image er tilgængeligt på Downloads-siden.
Kunne du lide dette indlæg? Tilmeld dig e-mail opdateringer nedenfor og modtag kommende nyheder på mail:
[subscribe2]