Wi-fi radio, BrewPi og Mini Retro Arkademaskine

Udgivet i 2 kommentarer

Efterhånden som flere og flere brugere får fingrene i sin Raspberry Pi, opblomstrer de mange spændende og sjove projekter med Raspberry Pi i fokus. Udover danskernes egne projekter, som kan findes i vores forum, er der et hav af andre projekter fra hele verden. Denne nyhed viser et par af de mest underholdende frem, og det kan kun anbefales selv at springe ud i det og søge inspiration på siden her og andre.

Wi-fi radio

Selvom manden bag nedenstående Wi-fi radio i videoen var helt ny inden for Linux, da han startede, har han fået bygget en ganske udemærket wi-fi radio ved hjælp af Raspberry Pi. MightyOhm har nemlig en guide til opbygning af wi-fi radio (engelsk), som han brugte som guideline. Det er endt ud med at være en super nice trådløs radio, som han kan forbinde til via telefon eller anden computer. Han har oven i købet skrevet instruktioner til at opbygge dette med Raspberry Pi her (engelsk). Tjek radioen ud i videoen nedenfor.


BrewPi

Ølbryggeri og Raspberry Pi? Det lyder umiddelbart en smule bizart, men ikke desto mindre er disse tæt forbundet med projektet kaldet BrewPi. Der er faktisk allerede kommercielle ølbryggerier, der benytter Raspberry Pi til at styre tilpasning af tryk, temperatur og lignende. Dette har udmøntet sig i open source projektet, BrewPi. BrewPi giver dig mulighed for at styre processen via et browser interface. Styring af temperaturen inden for 0,1 grader Celsius kan konfigureres fuldstændigt af brugeren – og det udlæser hjælpsomme grafer, som vist på billedet nedenfor.

grafer fra BrewPi projektet

Mini Retro Arkademaskine

Det sidste projekt, som fortjener jeres opmærksomhed, er mini retro arkademaskinen vist i videoen nedenfor. Inden for Raspberry Pi projekter er der nemlig et helt felt omhandlende arkademaskiner (betegnet MAME). Videoen viser en 2-tommer skæærm indbygget i en lillebitte arkademaskine drevet af en Raspberry Pi. Maskinen kører Advmame under nyeste Raspbian ved 900MHz. Manden bag har sin egen blog, der kan findes her (engelsk).

MINI ARKADEMASKINE VIDEO PÅ YOUTUBE

Kunne du lide dette indlæg? Benyt knapperne nedenfor og smid endelig en kommentar til artiklen – så bliver vi glade 🙂 Hvad har du lyst til at læse artikler om på siden? Skriv en kommentar eller send os en mail.

2 tanker om “Wi-fi radio, BrewPi og Mini Retro Arkademaskine

 1. Hej alle.
  Skide sjovt at se disse “små” komplette pc’er. Jeg er ikkemeget langt
  inde i disse ting men efterlyser en løsning, som måske ikke nødvendigvis
  trækker så meget på video-effekten men som måske kunne bruges til lidt
  dataopsamling i mit hus. Jeg tænker på temperaturer, strømforbrug på baggrund af impulser fra div. målere, effekt produceret på mit solcelleanlæg. Jeg ved
  at inverteren kan tappes på RS485-stikket.
  Det må den da også kunne bruges til uden at man skal have en stor sulten
  PC stående og køre hele tiden. Denne bruger næsten intet.

  Mvh. Nils ps: set om raspberry Pi i OZ – månedsmagasin for radiofolk.

  1. Hej Nils! Tak for kommentaren.

   Det lyder spændende med dataopsamling i huset, og det er også noget, som flere arbejder på at lave allerede (raspberrypi.org forummet). Det er netop det lave strømforbrug, der er spændende med den komplette mini-computer 🙂 Jeg vil klart anbefale dig at prøve at oprette en tråd i vores forum og spørge om hjælp til projektet – jeg kan desværre ikke hjælpe dig direkte. Kontakt mig endelig, hvis du har problemer med dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *