Google Coder forvandler Raspberry Pi til webserver

Udgivet i 4 kommentarer

Det er allerede udbredt at bruge sin Raspberry Pi som webserver, men Google har nu gjort det endnu simplere at komme i gang med webudvikling på Raspberry Pi. Coder forvandler din Raspberry Pi til en mini webserver, der giver dig mulighed for at lave webindhold ved hjælp af HTML, CSS og JavaScript via en browser-baseret IDE. Det gør det altså let at udvikle hjemmesider med Raspberry Pi som server. Coder er udviklet af et team af Googlere i New York. Inden du læser videre, kan nedenstående præsentationsvideo anbefales at kigge igennem.

Google Coder er en rigtig god plug and play løsning til dem, der gerne vil i gang med webudvikling af den ene eller anden art. Det er perfekt til folk, der ikke helt ved hvor de skal starte, og ikke mindst dem, der har behov for nemt og hurtigt at få sig en server op at køre. Gennem deres IDE er det pludselig let tilgængeligt for alle, og det kan kun anbefales at prøve det ud! Nedenfor er lavet en hurtig guide til at komme i gang med din egen webudvikling på Raspberry Pi, mens de fulde beskrivelser findes på deres egen side.

Kom i gang med Google Coder på Raspberry Pi

1. Download image-filen og flash et SD-kort med dette image – som beskrevet på vores Downloads-side.

2. Sæt SD-kortet ind i din Raspberry Pi and start den op. Der vil ikke være den store forskel fra en almindelig Linux distribution (som Raspbian) mens den booter, men du vil ende ud med “coder login:” – du behøver ikke at logge ind.

3. Åben en browser på en hvilken som helst computer på det samme netværk som din Raspberry Pi og gå ind på siden “http://coder.local” .

Det er altså ualmindelig nemt at komme i gang med webudviklingen. Når du så er i gang, åbner der sig en række muligheder for udvikling af diverse apps. Hvis du er nybegynder på området, kan der læres en masse fra deres indbyggede tutorials.

4 tanker om “Google Coder forvandler Raspberry Pi til webserver

 1. Jeg kan altså ikke få den til at virke.
  Når den kommer til login stopper den, og jeg kan heller ikke komme ind via computeren under login…
  Jeg har prøvet at resette passwordet via SD kortet, men den ender stadig ud i det samme, er der ikke en løsning med et stdr. login som den sætte på automatisk eller hvad?

  Mvh. Mikkel Larsen

  1. Hej Mikkel.

   Ærgerligt at du oplever problemer. Jeg har personligt opsat det et par gange nu helt uden problemer med login, som du beskriver. Mit bedste bud er derfor at prøve forfra og følge en guide til “punkt og prikke” 🙂

   Hvis du stadig oplever problemer, kan du oprette en tråd, der beskriver det hele. Enten i vores forum eller på raspberrypi.org: http://www.raspberrypi.org/phpBB3//viewforum.php?f=92

   Håber du kan bruge mit svar.

   Venlig Hilsen
   Jeppe Kollerup
   RaspberryPi.dk

   1. Hej Jeppe

    Hvordan kan man lave det om på sd kortet? Skal det bare formateres?

    Mvh. Mikkel Larsen

    1. Hej igen.

     Jep, tag og formater med det officielle program, SDFormatter. Og derefter starte forfra med at flashe det med deres image.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *