Opstartsguide til Raspberry Pi

Udgivet i 1 kommentar

Eftersom flere og flere danskere begynder at få Raspberry Pi, vil nedenstående beskrive det helt basale omkring den første opstart af mini-computeren. Guiden er baseret på Raspbery Pi fondens Quick start guide. Denne danske Raspberry Pi guide skal blot hjælpe dig i gang med din allerførste opstart af Raspberry Pi, hvis du fx lige har fået mini-computeren i hænderne.

OPDATERING 8/9-2012: Den officielle brugervejledning er nu udgivet og kan købes hos Amazon her.

Dette er blot en grundlæggende opsætning – og også den enkleste. Den benytter sig af USB-portene samt et fjernsyn eller digital skærm. Du er velkommen til at smide en kommentar, hvis du skulle have problemer med din Raspberry Pi.

Du skal bruge:

  • USB-tastatur og -mus.
  • Forberedt SD-kort. Download fx Raspbian på download-siden og flash dit SD-kort med dette.
  • HDMI-tv eller en skærm med DVI eller HDMI-indgang og et HDMI/composite-kabel.
  • Micro USB strømforsyning – sørg for at bruge en af god kvalitet, som kan levere mindst 700mA ved 5V. Forsøg ikke at forsyne din Raspberry Pi ved at sætte den til computer eller hub.
  • Ethernet LAN cable (eventuelt).

Med ovenstående i hænderne er det blot at sætte kablerne til, som billedet nedenfor viser.  Herefter er din Raspberry Pi klar til sin første opstart, og hvis alt går vel, skulle du have Linux-distributionen kørende.

 

Når din Raspberry Pi er oppe at køre, vil jeg anbefale dig at hoppe forbi forum og læse andres idéer til anvendelse. Det kan varmt anbefales (hvis du ikke allerede er igang) at starte på noget programmering af den ene eller anden art i Python.

OPDATERING 24/7: For en mere detaljeret guide til opstart findes der en engelsk quick start guide. Desuden kan denne uofficielle raspberry pi manual anbefales til at få styr på de forskellige PINS og lignende, selvom den stadig er under udfærdigelse.

Kunne du lide dette indlæg? Tilmeld dig e-mail opdateringer (allerede logget ind) ved at benytte boksen nederst til højre, og du vil modtage en e-mail ved hver nyhed her på siden.

1 tanke om “Opstartsguide til Raspberry Pi

  1. Jeg savner en introduktion til RPi, som fokuserer på simple anvendelser, hvor den f.eks. erstatter en simpel PLC. Dette for at få en fornemmelse af hvor RPi kan bruges, og hvilke forudsætninger der kræves, for at komme i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *