Rasbperry Pi XBMC mediecenter

Udgivet i 1 kommentar

Som tidligere nævnt her på siden, kan Raspberry Pi bruges som velfungerende mediecenter ved hjælp af open source (GPL) software media player, XBMC. Den er ideel til formålet pga. størrelsen, det lave strømforbrug samt direkte opkobling til fjernsynet via HDMI samt opkobling til internettet.

Tanken bag denne korte nyhed var blot at gøre opmærksom på, hvor fantastisk det egentlig kører. Det er utrolig let at sætte XBMC op på sin Raspberry Pi. Jeg vil anbefale at købe et SD-kort i shoppen for at komme hurtigt igang med Raspberry Pi mediecenter – der tilbydes desuden skræddersyede startpakker til mediecentre.

Raspberry Pi får stor opmærksomhed fra flere sider, og en blog på version2 beskriver en brugers erfaringer med ovenstående mediecenter-brug. Uddrag fra nævnte blog:

Jeg gik hurtigt mod de hårdeste 1080p film, da jeg har en 1920×1280 monitor med indbygget lyd. Jeg hentede flere film fra http://www.h264info.com/clips.html – og da jeg havde nydt “I Am Legend”-traileren i 1080p i 23.967 FPS med AAC lyd via HDMI var jeg imponerede. Den lille Raspberry Pi sveder ikke. På intet tidspunkt lagde jeg mærke til manglende frames eller hakkeri. Det kører bare!

Det er altså bare om at komme igang, og efter kort tid vil du have et fulgt fungerende XBMC mediecenter koblet til fjernsynet i stuen. De få steps til at komme igang kan beskrives således:

1. Køb Raspberry Pi med det nødvendige tilbehør i shoppen her på siden.
2. Få installeret dit ønskede XBMC styresystem (nærmere beskrivelse på downloads-siden under “Mediecenter distributioner”).
3. Start Raspberry Pi op og gennemgå installeringen.

Kunne du lide dette indlæg? Benyt knapperne nedenfor.

1 tanke om “Rasbperry Pi XBMC mediecenter

  1. på PI3 kører OSMC kanont, jeg ved dog ikke hvilken dist i har tjekket her på siden men SSH username er osmc og passw er også osmc 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *