Raspbian styresystem klar til Raspberry Pi

Udgivet i Skriv en kommentar

Dette er en længe ventet nyhed fra Raspberry Pi fonden. Det første SD kort image fra Raspbian er nu klar. Raspbian er et gratis operativsystem, som er baseret på Debian og optimeret til Raspberry Pi hardware.

Dermed er det anbefalede Debian squeeze image skiftet ud med Raspbian som det klart anbefalede operativsystem at give sig i kast med. Det er blandt andet det første image, som ordentligt udnytter hardwaren i Raspberry Pi. Dette udmynter sig bl.a. i, at der nu er langt hurtigere webbrowsing på mini-computeren.

Med dette operativsystem er du altså allerede rigtig godt fra start, hvis du får udpakket dit image og bootet din Raspberry Pi op gennem den tidligere nævnte guide her på sitet.

>>> Raspberry Pi og tilbehør kan bestilles i vores webshop her på siden <<<

Det kan med andre ord ikke gå hurtigt nok med at få udskiftet sin nuværende Debian squeeze installation med denne nye Raspbian. Det har taget mange måneder at optimere systemets firmware, kerne og programmer. I forbindelse med dette første SD image fra Raspbian skal personen nedenfor nævnes og takkes af fonden:

  • Mike Thompson og Peter Green for Raspbian.
  • Simon Hall for optimeret ARMv6 memcpy() og memset() implementationer
  • Alle som har bidraget til Raspbian projektet.

Desuden kan det nævnes, at der nu er forudinstalleret mediaplayer lavet af Edgar (Gimli) Hucek.

Til de interesserede i den bemærkelsesværdige historie, som Raspbian har: Tidslinje. Adam Armstrong har desuden lavet benchmarking på systemet, som demonstrerer fordelene ved den nye udnyttelse af hardware på tværs af flere programmer.

Det er muligt at hente dette image ned på siden Downloads.

Kunne du lide dette indlæg? Tilmeld dig e-mail opdateringer (allerede logget ind) ved at benytte boksen nederst til højre, og du vil modtage en e-mail ved hver nyhed her på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *