Gertboard til Raspberry Pi kan bestilles!

Udgivet i 2 kommentarer

OPDATERING 30/10-12: Vi har nu fået vaskeægte dansk webshop her på siden, og vi arbejder på at få tilføjet Gertboard til shoppen, hvis der skulle sidde danskere, som ønsker at få fingrene i det.

Allerede tilbage i December kunne vi her på sitet annoncere, at Gert Van Loo havde udviklet et udvidelsesbræt kaldet Gertboard til Raspberry Pi. Brættet udvider Raspberry Pi GPIO pins og vil tillade Raspberry Pi at kommunikere med omverdenen. Nedenfor ses brættet tilkoblet mini-computeren.

Hvis du ønsker at bruge din Raspberry Pi til at køre motorer, til at åbne døre, elevator ting eller effektiv robotteknologi, hvis du vil tjekke temperatur, hvis du vil blinke med lys, hvis du vil lære din Raspberry Pi at spille klokkespil, eller hvis du ønsker at lære om elektronik fra bunden, så er Gertboard noget for dig. Det vil altså sige, at brættet kan med fordel bruges, hvis man vil arbejde med “fysisk programmering.” Brættet leveres med en monteringsvejledning og en brugsanvisning, der også fungerer som et par lærende vejledninger, krydret med masser af programmer til at vise dig, hvordan man kan sætte ting sammen. Nedenfor ses et interview med udvikleren, Gert Van Loo (engelsk).

Gertboard pakkes som et sæt. Det kommer ikke samlet, og du bliver derfor nødt til at lodde det sammen selv. Lodning er dog relativt let at gå til, så det burde ikke være en hindring. Hvis du laver fejl, er de nemme at rette, og når du er færdig med at bygge dit Gertboard, har du et meget nyttigt stykke hardware, en ny færdig enhed, og en dejlig varm følelse af præstation.

Gertboard er ikke et officiel Raspberry Pi Foundation produkt, men det er designet og produceret af en person, der arbejder tæt sammen med Fonden. Det passer Fondens mål perfekt, og derfor støtter de produktet helhjertet. Målet er at se masser af børn bruge det som en læringsplatform sammen med Raspberry Pi. Forudbestil dit bræt nu (tidsfrister skulle være korte), og de koster kun £30 ~ 284 DKK.

Kunne du lide dette indlæg? Tilmeld dig e-mail opdateringer (allerede logget ind) ved at benytte boksen nederst til højre, og du vil modtage en e-mail ved hver nyhed her på siden.

2 tanker om “Gertboard til Raspberry Pi kan bestilles!

  1. Jeg så i den officielle tråd at folk var bekymret over at man selv skal lodde den, så jeg vil gerne tilbyde min hjælp til danskere der ikke selv vil/kan lodde…

    1. Det lyder som en god service, tak for kommentaren! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *