Kamera udvidelsesbræt til Raspberry Pi

Udgivet i 2 kommentarer
Raspberry Pi kamera bræt

Der er for nylig blevet optaget en demo af det kamera udvidelsesbræt (camera board), der er på vej til Raspberry Pi. Boardet har et 5 megapixel kamera og kan optage i full hd 1080p H.264 med 30 frames per second. Det bliver muligt at koble det direkte til sin Raspberry Pi via (de indtil videre ubenyttede) CSI-pins. Det er desuden kommet frem, at de også arbejder på et board til display, som kommer på markedet efter kamerabrættet.

Kamera udvidelsesbrættet kan ses i aktion i nedenstående video, som altså viser den første demo af Raspberry Pi Kameraet.

Dette kamera board er en prototype af produktionsmodellen. Der er stadig et (meget) lille stykke vej at gå, før fonden er i stand til at sende brættet i produktion. Det skal testes i december, og det skal bl.a. sikres, at det store ribbon cable ikke udsender nogen kraftig elektromagnetisk stråling. Der satses på at have kamera udvidelsesbrættet til Raspberry Pi klar til salg i det nye år, og det bliver til en pris omkring $25 ~ 144 kr. Det vil naturligvis kunne findes i vores danske Raspberry Pi webshop her på siden, så snart det er muligt at købe.

Har du planer omkring spændende projekter med Raspberry Pi Kameraet? Smid endelig en kommentar eller opret en forum-tråd.

2 tanker om “Kamera udvidelsesbræt til Raspberry Pi

  1. Det bliver godt med et cam der ikke tager på USB båndbredden. For som det er nu er det ret så ubrugeligt med mindre man vil dedikere sin PI til kun at være webcam.

    1. Det er sandt. Jeg glæder mig til at se eventuelle projekter med boardet, noget sikkerhed/overvågning kunne være ideelt med Raspberry Pi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *