Overvågning af kæledyr via Raspberry Pi

Udgivet i Skriv en kommentar

Et nyt spændende system udviklet med Raspberry Pi har fået vores opmærksomhed. Pato er en lille, grøn fugl, som Jorge Rancé fandt, skadet, på gaden i Barcelona og reddede. Fuglen havde brækket det ene ben, og Jorge hjalp den. Fuglen, Pato, restituerer nu i et stort fuglebur hos Jorge. Han var dog træt af, at han ikke kunne holde øje med Patos genoptræning, når han fx var på arbejde. Han fandt heldigvis en inspirerende løsning på problemet, som naturligvis indebærer en Raspberry Pi. Ved hjælp af en PiFace som grænseflade mellem RPi og nogle sensorer fik han sat systemet, PATOSS (Pato Surveillance System) op. Nu kan han følge fuglens ve og vel via twitter som vist på billedet nedenfor.

overvågning kæledyr twitter

Systemet holder øje med Pato via streaming video, tjek på temperaturer og vandstanden i hans lille skål. Én gang i timen tweeter den inklusiv et billede, så Jorge hele tiden ved, om alt er som det skal være. Alt data er sendt via en wi-fi dongle.

Der er skrevet udførlige instruktioner til at lave systemet med både hardware liste, kode og diagrammer på hans hjemmeside. Hele PATOSS systemet er Creative Commens licenseret, så der er rig mulighed for at udbygge det yderligere til egne behov. Umiddelbart synes vi, at det er lidt synd, at der ikke benyttes et officielt Camera Board til løsningen.

Vi håber, at projektet har inspireret til at udvikle sit eget lille system! Det er et oplagt projekt for børnene, der kan få lov at bruge en smule programmering til noget, de holder meget af, nemlig deres kæledyr. Man vil lynhurtigt kunne se brugbare, realtidsresultater i dette projekt. Hvad med lignende overvågning af kaninerne eller fiskene? Vi vil meget gerne høre fra jer, hvis I udvikler et lignende system.

Kunne du lide dette indlæg? Benyt knapperne nedenfor og smid endelig en kommentar til artiklen – så bliver vi glade :-) Hvad har du lyst til at læse artikler om på siden? Skriv en kommentar eller send os en mail.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *