Raspberry Pi, Model A (256 MB) nu tilgængelig

Udgivet i Skriv en kommentar

Så kom dagen! Fonden bag Raspberry Pi havde fra starten af deres projekt en ultra billig mini-computer med de mest nødvendige ting i tankerne. Dette er bestemt ført ud i livet, men i dag nåede de så deres helt oprindelige mål. Raspberry Pi model A er nu tilgængelig! Vi har den naturligvis tilgængelig i den danske Raspberry Pi webshop her på siden, hvor den koster 289 kr.

Raspberry Pi Model A er en “skrabet” version af Model B, hvor der ikke er nogen ethernet-port, kun én USB-port og 256 MB RAM. Det gør den ikke mindre anvendelig, da de første versioner af Raspberry Pi (som også blev solgt her på siden) netop kun havde 256 MB RAM tilgængelig – og XBMC kan eksempelvis stadig køre herpå. Desuden bruger Model A ca. en tredjedel strøm sammenlignet med Model B. Dette gør den ekstra interessant for de, som har projekter med batteri og/eller solenergi forsyninger i tankerne. Det kunne fx være robotter, sensorsystemer, Wi-Fi opsætninger på busstoppesteder osv. Desuden arbejdes der i øjeblikket på endnu bedre software til Model A, som gør strømforbruget endnu lavere.

Køb Raspberry Pi Model A i dansk webshop

Indtil videre sælges den kun i Europa, så vi er heldige allerede at have den tilgængelig i Danmark! Den findes, som sagt, i vores danske Raspberry Pi webshop (på lager). Vi glæder os til at høre mere omkring, hvilke projekter som folk har tænkt sig at bruge den til! Smid endelig en kommentar til artiklen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *