Påskeprojekt: Byg selv mediecenter med Living Smart TV

Udgivet i 4 kommentarer

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at XBMC mediecenter er den mest udbredte anvendelse af Raspberry Pi hos brugerne her på siden. Vi har længe rodet med tankerne omkring en decideret mediecenter pakkeløsning i webshoppen samt udførlige guides til at komme i gang uafhængigt af teknisk baggrund.

Dette bliver nu kickstartet gennem et nyt spændende samarbejde med online TV-kanalen, Living Smart TV, der beskæftiger sig med forbrugerelektronik. Det har tidligere været muligt at følge programmet på kanalen, dk4, men det er nu udelukkende en online kanal med en masse spændende udsendelser omhandlende elektronik på et plan, hvor alle kan følge med. Det nye samarbejde er allerede kommet jer brugere til syne, da to mediecenter-pakker er blevet tilgængelige i webshoppen her på siden! Produkterne er udvalgt efter minimumskravene for at komme i gang med sit eget XBMC mediecenter, og der er desuden lavet en PLUS pakke med lidt ekstra (Wi-fi adapter samt trådløst tastatur).

På Living Smart TV vil der hele påsken – hver dag – være en udsendelse i en serie omhandlende opstart af sit eget XBMC mediecenter med Raspberry Pi. Det kommer til at bestå af en introduktion til konceptet og ellers en udførlig gennemgang af at bygge sit eget mediecenter op ved hjælp af vores fantastiske mini-computer, Raspberry Pi. Planen er, at du som seer skal kunne følge med og bygge sammen med dem i en fælles oplevelse startende med introduktion mandag og et velfungerende mediecenter fredag i påsken. Du kan læse mere omkring konceptet på Living Smart TVs side. Kenneth Lund (manden bag Living Smart TV) har desuden lavet en fin unboxing video med PLUS pakken – se den nedenfor.

Vi er på RaspberryPi.dk beærede over muligheden for at deltage i projektet og ser meget frem til udsendelserne. Bestil din pakke allerede nu, så du er klar til at deltage i den fælles oplevelse omkring at bygge dit eget XBMC mediecenter. For at støtte konceptet, er disse dedikerede mediecenter pakker yderligere nedsat. Du finder den lille pakke til 599,- her, mens den større pakke til 1099,- findes her.

LAGERSTATUS: Raspberry Pi Model B er nu på lager igen!

Hold øje med Living Smart TV der, udover introduktion her, kommer med løbende informationer (også i deres kørende udsendelser) omkring projektet.

4 tanker om “Påskeprojekt: Byg selv mediecenter med Living Smart TV

 1. Er det kun mig der ikke kan komme ind på
  http://www.livingsmarttv.dk?

  Siden loader og loader uden der sker ret meget.

  1. Hejsa!

   Ifølge deres facebookside har de desværre nogle problemer med siden på iPad (evt. generelt i Safari browser) i øjeblikket. Det skulle dog blive rettet hurtigst muligt (inden for 48 timer ifølge Kenneth Lund).

 2. Det vil jeg så hermed absolut så tvivl om, og også udfordre.
  Det er et meget ambitiøst “for sjov”-projekt at installere XBMC på RPi, men det er desværre også alt hvad det er. RPi er slet ikke kraftigt nok til at håndtere XBMC. Egentlig en skam, fordi HD-chipsettet er suverænt til netop at være en medieafspiller. Men XBMC er alt for tungt, mest fordi en stor del af det der foregår under hjelmen skal fortolkes (det er Python).
  Måske hvis nogen lavede et meget meget simpelt skin, men selv de simpleste af de tilgængelige er alt for tunge, og der kører alt for meget Python “crap” til at det duer til noget.

  1. Den holdning tror jeg nu vi er mange der er meget uenige i. Det er da rigtigt at menuerne ikke altid kører 100% smooth, men hovedsagen må være at den kan afspille video og det kan den uden problemer.

   Jeg bruger selv kortet som mediacenter og har bestemt ingen hastighedsproblemer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *