RaspyFi – Raspberry Pi distribution til musik

Udgivet i Skriv en kommentar

OPDATERING: RaspyFi har skiftet navn til Volumio og findes på http://volumio.org/.

Skal du bruge din Raspberry Pi til musikafspilning og muligvis har et stort mediebibliotek, så er der nu udkommet et specielt Raspberry Pi styresystem designet til dette. Navnet er RaspyFi, og det fungerer fremragende til formålet. De mange XBMC distributioner er, som mange lydentusiaster nok har bemærket, blevet udviklet til at prioritere video frem for musik. De understøtter muligvis ikke alle de formater, du har din musiksamling i, og giver heller ikke den fine grad af kontrol, som du ønsker over volumen og afspilning af musik. Oven i det kræver det lidt ekstra, hvis du er interesseret i at streame musik trådløst til andre enheder på dit netværk.

RaspyFi, som kan downloades nederst på downloads-siden, er blevet udviklet til at komme disse problemer til livs. Apple AirPlay fungerer, så du kan streame til andre enheder uden ekstra arbejde. RaspyFi undersøtter et stort antal af eksterne USB DACs (der findes en lang liste over de understøttede enheder her på deres egen side) og asynkron afspilning, så du kan bruge dine andre forstærkere og DACs i stedet for den, der findes onboard på Raspberry Pi – onboard løsningen blev jo ikke ligefrem udviklet til lydentusiaster.

Brugergrænsefladen er super smart, og du får et fint webinterface, som du kan bruge til at styre alle dine enheder, så du kan komme til lokalt eller streamet indhold fra computer, telefon eller tablet. Tag et kig på det i videoen nedenfor. Hvis du ønsker at benytte Raspberry Pi til udelukkende musikafspilning i god kvalitet, er RaspyFi et godt valg. Du finder download til distributionen nederst på vores downloads-side her.

Hvad synes du om det nye styresystem, og kunne der være interesse i USB DACs i shoppen her på siden? Smid en kommentar nedenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *