MPEG-2 og VC-1 decode, H.264 encode og CEC understøttelse

Udgivet i Skriv en kommentar

Den seneste nyhed fra fonden bag Raspberry Pi kommer med en masse glædelige nyheder, som især Raspberry Pi mediacenter-interesserede har set frem til. Ved at købe individuelle licenser til sin Raspberry Pi (baseret på serienummer) er det nu muligt at MPEG-2 decode og VC-1 decode. Derudover er fonden blevet opmærksomme på, at de gratis kan gøre H.264 encode tilgængeligt på Raspberry Pi, hvilket er gjort i seneste firmware. Sidst men ikke mindst er CEC support blevet tilføjet til Raspbian, XBian og OpenELEC.

MPEG-2 og VC-1 decode

Da fonden oprindeligt startede på projektet med Raspberry Pi, havde de ikke troet på den enorme interesse for andre projekter med Raspberry Pi computeren. Den mest fremtrædende og brugte anvendelse har været Raspberry Pi media center. Utroligt mange anvender mini-computeren til et rigtigt skarpt media center. Dette har skabt behov for MPEG-2 decoding, da det er utroligt tidskrævende at konvertere hele sit mediebibliotek til H.264.

Derfor har fonden arbejdet på at gøre MPEG-2 decoding tilgængeligt på Raspberry Pi, hvilket nu er lykkedes. Det blev fravalgt fra start, da det ville hæve prisen på den billige mini-computer. Derudover er VC-1 decoding, som er Microsofts decoding, blevet tilgængeligt. Det er nu blevet muligt at købe individuelt til sin Raspberry Pi ved hjælp af serienummer. MPEG-2 licensen kan købes her til £2,4 ~ 23 kr. mens VC-1 licensen købes her til £1,2 ~ 11,5 kr.

H.264 encode

Udover MPEG-2 decoding understøttelse (som var relevant i forhold til Raspberry Pi media center), er H.264 encoding blevet muligt ganske gratis. Pga. misforståelser af fonden var de af den opfattelse, at denne licens kostede penge ligesom de ovenfor nævnte. Dette er dog ikke tilfældet, hvorfor H.264 encoding nu er gratis tilgængeligt i seneste firmware. Denne encoding skal bl.a. anvendes af det kamera udvidelsesbræt, der kommer til Raspberry Pi senere i år.

CEC understøttelse

De seneste versioner af Raspbian, XBian og OpenELEC understøtter nu CEC. CEC support gør det muligt at styre sin Raspberry Pi ved hjælp af den almindelige fjernbetjening til fjernsynet. Dette er utroligt fordelagtigt, når du bruger dit Raspberry Pi media center. Videoen nedenfor forklarer konceptet.


Udover at være oplysende skal videoen ovenfor også virke som guide til dig, der skal have opsat denne CEC support. Der er nu mulighed for at styre Raspberry Pi og andre tilkoblede enheder ved hjælp af din almindelig infrarøde fjerbetjening. Vi kan desuden oplyse om, at der snarest kommer nyt omkring Raspberry Pi media center (danske guide) her på siden.

Kilde: http://www.raspberrypi.org/archives/1839

Kunne du lide dette indlæg? Tilmeld dig e-mail opdateringer, og du vil modtage en e-mail ved hver nyhed her på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *